De Bilt vertoont al ruim 21 jaar geen opwarming

In mijn bericht van 1 april 2013 liet ik zien dat vanaf 1987 de winters in De Bilt kouder geworden zijn en de zomers warmer. Ook weten we dat het over de gehele wereld al ongeveer 16 jaar niet meer warmer wordt. Dat was fraai te zien de grafiek aan het eind van mijn bericht van 27 april 2013, waarin de modellen de temperatuur alsmaar verder laten stijgen en de satellieten al lange tijd geen stijging meer meten.

bilt 1992 2013   Data:  KNMI

Collega Jan Ruis heeft nog eens in de databank van het KNMI gekeken naar de maandgemiddelden van De Bilt. De grafiek van de gegevens van 1-1-1992 t/m 30-4-2013 ziet u hier boven. De rode streepjeslijn is de lineaire trend van het temperatuursignaal. Zoals altijd kunt u door gebruik te maken van de link zelf zien waar de gegevens vandaan komen en er desgewenst een grafiek van maken.

Zoals te zien is is er vanaf 1 januari 1992 geen opwarming meer in De Bilt. U leest het goed: al ruim 21 jaar geen opwarming in De Bilt.