BTW over benzine

Een opvallend bericht gisteren op de zender RTL-Z. Het betrof de hoge benzineprijzen. De ‘onderzoeksredactie’ bekeek onder andere de gestegen BTW-inkomsten voor de staat door de hoge benzineprijzen. Wat kunnen we volgens de RTZ-Z redactie het beste doen met die extra BTW ? Drie dingen: meer subsidie op elektrische auto’s, meer laadpalen en meer technici opleiden om die laadpalen te plaatsen. De redenering hierachter: “….want op langere termijn gaat dát het beste zijn voor onze portemonnee. En voor onze onafhankelijkheid van Putins olie”.

Weet de ‘onderzoeksredactie’ van RTL-Z wel hoe elektriciteit gemaakt wordt? Dan red je het niet met windmolens en zonnepanelen, zie hier. Alleen al de verzwaring van het elektriciteitsnetwerk gaat in ons land vele vele tientallen miljarden euro’s kosten. En zonder subsidie zouden er weinig mensen in een elektrische auto rijden. Die subsidie is nodig omdat de aanschaf van een elektrische auto slecht is voor je portemonnee. Misschien dat de ‘onderzoeksredactie’ uitgebreid kan worden met wat mensen die verstand van energie hebben. Of spelen hier zakelijke belangen een rol?

https://www.rtlnieuws.nl/economie/tv/video/5293654/brandstofprijs-benzine-diesel-gestegen-accijnsverlaging