Klacht tegen NOS


Fig.1    Bron: Opiniez

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing schreef onlangs in zijn column voor OpinieZ over de partijdigheid van het NOS-journaal als het om klimaatkwesties gaat. Onafhankelijke berichtgeving is vooral op dit moment extreem belangrijk want:

Het klimaatbeleid zal tijdens de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen zeker een grote rol spelen. Onlangs werd door de NPO bekend gemaakt dat meer dan de helft van de kiezers nog niet weet waarop ze gaan stemmen en dat de berichtgeving door de MSM en de NPO een belangrijke rol speelt bij de uiteindelijke keuze. Dan is het van groot belang dat die berichtgeving evenwichtig en genuanceerd is en aandacht besteedt aan alle belangrijke aspecten van de klimaatdiscussie.”

Volgens Geersing is de berichtgeving over onder andere  het klimaat volstrekt beneden de maat en eenzijdig. Zo krijgen de acties van Extinction Rebellion op de A12 uitvoerig aandacht en kiest de NOS daarbij in de berichtgeving zonder gêne de kant van de actievoerders.

Hij diende een klacht in bij de ombudsman en het commissariaat van de media over meerdere NPO-programma’s, waaronder het NOS Journaal en Nieuwsuur. Volgens Geersing zitten deze programma’s vol met feitelijke onjuistheden en zijn ze vooral eenzijdig. Lees de hele column gratis op de website OpinieZ.

Recent heeft Bauke Geersing zijn klachten naar de ombudsman en het commissariaat van de media over het NOS journaal en Nieuwsuur toegelicht in een interview op blckbx.tv.

Hier is de Youtube video van het interview. De eerste 20 minuten van de video gaat Geersing in op de klacht die hij tegen het NOS-Journaal heeft ingediend over de berichtgeving met betrekking tot de A12 blokkades door XR-aanhangers.