Kouderecords in juli

Ik denk dat veel lezers verbaasd zullen opkijken als ik vertel dat de titel van dit bericht slaat op recente temperaturen in Noord-Nederland. Dat was namelijk vrijwel nergens te lezen, alleen weerplaza.nl berichtte erover.

En de Amerikaanse website electroverse.net dat met grote regelmaat weernieuws brengt dat de main stream media niet haalt. Dus vooral kouderecords. Dit is hun bericht:

Bron: electroverse.net

De stations Vlieland, Lauwersoog, Nieuw-Beerta, Hoorn en Leeuwarden zagen alle hun laagste maximumtemperatuur in een etmaal (Tx) record vermorzeld worden op 9 juli j.l. Alleen Eelde tikte met 14,2 °C net iets hoger aan dan het oude record van 14,0 °C uit 1909. Het zou met niet verbazen dat dat laatste komt door het grote zonnepark dat het afgelopen jaar tegen het KNMI meetveldje van Eelde is aangebouwd. Daardoor voldoet het meetstation Eelde niet meer aan de eisen die door de WMO gesteld worden aan eersteklas meetstations. Het KNMI weet dit maar beweegt voorlopig niet.

Waarom ik dit ‘oude’  nieuws nu breng? Omdat main stream media er als de kippen bij zijn om warmterecords prominent naar voren te brengen maar muisstil zijn als er koude-records zijn gebroken. En vooral om een beetje tegenwicht te vormen tegen de komende berichten in diezelfde msm over de warme dagen die voor ons liggen. Keep cool! 🙂