Eenzijdige berichtgeving

Ik heb onlangs geschreven over wat er in Siberië dit jaar met het weer aan de hand is, zie hier en hier.In het eerste bericht schreef ik dat er in de main stream media alleen maar aandacht is voor een regio waar het de afgelopen maanden warmer was dan normaal (Siberië), terwijl er helemaal geen aandacht is voor de ‘keerzijde van de medaille’, namelijk de regio’s waar het juist kouder was dan gewoonlijk.

Bron: Climate4you

Op bovenstaande kaart wordt de juni-temperatuur vergeleken met die van de juni-temperaturen van de afgelopen 10 jaren. In juni was het inderdaad in Oost-Siberië warmer dan gewoonlijk, eigenlijk al vanaf de winter. Ik heb beschreven wat daarvan de oorzaken waren.  Maar tegelijk zien we dat het  in grote delen van Rusland, Europa en Noord-Amerika kouder was dan normaal. Maar ook in India , Zuid-Amerika en zelfs in Afrika was het in juni relatief koud!

Bron: Fins Meteorologisch Instituut

De sneeuwbedekking op het NH was groter dan gewoonlijk zoals in deze grafiek te zien is, en smolt later af dan gewoonlijk.

Ook in Noorwegen, dat op het kaartje in juni wat warmer was dan normaal, was de sneeuwbedekking dit voorjaar veel uitgestrekter dan normaal:

Bron: www.cyo.met.no

Een lezer berichtte: “Ook in Noorwegen ligt er nog veel sneeuw waardoor de Rallarwegen pas heel laat dit jaar helemaal berijdbaar zal zijn: als het niet te koud blijft pas vanaf 1 augustus. Zie https://www.rallarvegen.com/rallarvegen-report . Voor zover ik weet is in een normaal jaar de weg eind juni begin juli helemaal open.”

Bron: https://www.rallarvegen.com/rallarvegen-report

Ook vanuit de USA en Canada regende het de afgelopen maanden berichten over extreme koude en late sneeuwval, alleen niet in de msm.

Conclusie: de meeste media in Nederland (radio, tv, kranten) brengen u geen betrouwbare  informatie over het weer en klimaat, maar dragen vooral de boodschap uit van de apocalyptische opwarming door de mens. Wees dus op uw hoede.