Naomi Seibt

Bron: still uit interview met Alex Epstein

Naomi Seibt is een jonge Duitse vrouw van nog geen 20 jaar met een voor haar leeftijd verbazingwekkend grote kennis van het klimaatdebat. Ze noemt zichzelf klimaatrealist en werd onlangs geïnterviewd door Alex Epstein. Een deel van dat gesprek ging over het feit dat de Duitse media-autoriteit van de deelstaat waarin Naomi woont haar schriftelijk ordonneerde 3 van haar videootjes van haar Youtube kanaal te verwijderen, op straffe van een boete.

Het is opmerkelijk als politieke instituties zich gaan bemoeien met de content van media. En gevaarlijk, zoals de geschiedenis bewezen heeft. De motivatie is dat ze de Duitse maatschappij beïnvloedt via een buitenlandse organisatie, Heartland. In februari 2020 werd Naomi voor drie maanden actief in de Amerikaanse denktank Heartland Institute, een contract dat ze in april niet verlengde. Dat contract bij Heartland resulteerde er dus in dat de  Landesanstalt für Medien NRW (Nordrhein-Westfalen) – de toezichthoudende media-autoriteit-  haar ordonneerde drie van haar filmpjes te verwijderen.

Nu kijk ik zo nu en dan naar Naomi’s video’s en ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets aanstootgevends gezien heb. Het zijn video’s van een keurig meisje dat haar mening geeft. Die uitgesproken mening is overigens gebaseerd op een grote hoeveelheid kennis die ze in korte tijd heeft opgedaan, ze is beslist geen marketingpopje. Heartland wordt gezien als een rechts georiënteerde organisatie en is dus eng, zeker in Duitsland waar de AfD een politieke factor van belang is.  Naomi gaat overigens procederen tegen het besluit van de Landesanstalt für Medien.

Een interessant interview.