Klimaatrealist Frans

                       Foto: Weekblad voor Salland

Dit is Dr. Ir. Frans Dijkstra.  Hij heeft een stekkerauto op de oprit en zonnepanelen op zijn dak. Al met al het prototype van een ‘Gutmensch’ zou je zeggen.  En dat is hij waarschijnlijk ook, een goed mens, maar tegelijk ook een klimaatscepticus, of beter gezegd een klimaatrealist. Een klimaatrealist word je vanzelf als je goed kunt rekenen en analyseren. En als je feiten van politiek weet te scheiden. Daarom is hij een van de ondertekenaars van het manifest ‘Nieuw Klimaat Alarm’ dat afgelopen zomer het daglicht zag.

Hij is ook een van de mensen waarmee ik samen het rapport aan het schrijven ben over die rare homogenisatie van de temperatuur van De Bilt (volgt snel). Frans is niet wars van groene energie maar blijft wel realistisch. Klimaatrealist zijn valt soms niet mee, het word je niet altijd in dank afgenomen. Daarom zijn veel klimaatrealisten mensen die met pensioen zijn. Tijdens je werkzame leven kritisch zijn over onderwerpen als klimaat of energie is gewoon niet goed voor je carrière. Dat is helaas maar al te waar.

Frans werd onlangs geïnterviewd door een verslaggever van het Weekblad voor Salland. Over de stelling dat er onder klimaatwetenschappers ‘97% consensus’ is voor wat betreft de schuldvraag over de recente opwarming is hij kort: dat onderzoek waarop dat getal gebaseerd is deugde wetenschappelijk gezien helemaal niet. Die 97% vind je daarom ook niet terug in de IPCC-rapporten maar wordt wel eindeloos aangehaald door politici , journalisten en vertegenwoordigers van de groene clubs. Herhaling is een machtig propagandawapen.

Er staan nog meer lezenswaardige zaken in dat interview. Het hele interview is te lezen via deze link.