De warme winterse dagen en het NOS-journaal op Radio1

De razendsnelle ‘correctie’ van het NOS Radio1-journaal vanmorgen vroeg (24 januari) was opmerkelijk. Ik zat al voor 6 uur in de auto en had vanwege het filenieuws Radio1 aanstaan. In het NOS-journaal van 6 uur was de opvallend hoge temperatuur vandaag een item. De laatste zin luidde: “Volgens het KNMI warmen de koudste dagen sneller op doordat de wind ’s winters vaak uit het westen komt, over zee.” Dat laatste klopt.

Een half uur later, om 6.30 uur, was er weer een uitzending van het NOS-journaal, met weer datzelfde item over die warme dag. Nou ja, hetzelfde…. Waarom de luisteraar plots niet meer mocht weten waardoor die winterse dagen sneller opwarmen blijft een raadsel. Nou ja, een wilde gok is dat het publiek vooral niet moet denken dat het aan de windrichting ligt. 😉
Luister hier naar het NOS-journaal van 6 uur (tijd: 01:59 ) en die van 6.30 uur (tijd: 29:32)