Gerrit Hiemstra laat 4 steken vallen


Vorige week verstuurde Thierry Baudet een klimaattweet waarover commotie ontstond. Zo twitterde Jan Rotmans, hoogleraar transitie en duurzaamheid: ‘Alles in deze tweet is onwaar. Onverantwoord om als politicus deze onzin te spuien.’ Weerman Gerrit Hiemstra: ‘Eén tweet met 4 keer onzin. Wie kan hier overheen?’ Waarop Baudet riposteerde dat Hiemstra moest worden ontslagen.

Inmiddels heeft wetenschapsjournalist Simon Rozendaal een reactie geschreven in de Volkskrant. Hij heeft daarvoor in het laatste rapport van het IPCC gelezen. Conclusie: Baudet had vrijwel helemaal gelijk en zowel Rotmans als Hiemstra hebben bijna helemaal ongelijk. Dat is vooral zuur voor Gerrit Hiemstra. Hij is toch het ‘gezicht’ van het weerbericht in Nederland. Rozendaal raadt Hiemstra aan ‘iets meer vrije tijd’ te besteden aan het bijhouden van de literatuur. Over hoogleraar Jan Rotmans zegt Rozendaal: “De conclusie dringt zich op dat Rotmans een effectief klimaatactivist mag zijn maar slecht op de hoogte lijkt van de klimaatwetenschap“.

U kunt het Volkskrantartikel hier lezen.