Staat de nieuwe ijstijd voor de deur?

bunt 27 11 15

Buntven, gemeente Deurne, vanmorgen, met dun ijslaagje! De redeneertrant van de de directeur van het KNMI volgend (zie dit bericht) een teken dat de volgende ijstijd voor de deur staat ! 😉

Ik besef dat dit bericht niet zo serieus is als anders, maar ik kon het niet laten. De absurde en beschamende propagandawaterval over het klimaat van de afgelopen weken in kranten en op tv dwingt me soms om er ook de humor van in te zien.

Over propaganda gesproken, neem nou mijn eigen krant, de Volkskrant. Vanmorgen vet op de voorpagina:

vk1

Nu was die 2-gradengrens altijd al erg omstreden onder klimaatwetenschappers. Het was een willekeurig gekozen grens, meer gevoelsmatig vastgesteld dan wetenschappelijk, maar dat weerhield de Volkskrant er niet van om bij diezelfde groep weer te rade te gaan.

Aan het eind van het artikel komt de aap uit de mouw:  “ ‘De grens is weliswaar wetenschappelijk gezien betrekkelijk willekeurig’ , aldus klimaatadviseur Leo Mayer, die destijds betrokken was bij de vaststelling van de grens. ‘Maar zonder een houvast begin je niets in de politiek’ ”.

Haha, laat dat laatste even goed tot u doordringen.