Schaamteloze propaganda van het NOS Journaal

tabak

Wat heeft bovenstaand plaatje met klimaat te maken denkt u wellicht? Ik zal het uitleggen. Als u dacht dat het dagelijkse item over de voettocht naar Parijs (klimaatconferentie!)  de bijdrage van de NOS was aan het circus rond de komende klimaattop, dan heeft u het 10-uur-journaal van donderdag 5 november j.l. gemist. Van deze doortrapte vorm van propaganda kunnen de agitpropburo’s   in Moskou, Washington en Peking nog wat leren  hoor. Nou ja, doortrapt, het was zo openlijk fout dat het lachwekkend werd. Ik was eerst van plan de 10 grootste blunders van het item op een rijtje te zetten maar merkte al spoedig dat het er veel meer waren, niet aan te beginnen. Schaamteloze leugens werden moeiteloos gevolgd door waanzinnige parallellen met roken en de tabakslobby . Dus gewoon kijken zou ik zeggen, vanaf 8:56 t/m 18:14. Is er helemaal niemand in Den Haag die de NOS tot de orde roept? Ik vrees van niet.

Hier de link naar het fragment