Corona 1 juni t/m 10 oktober

Bron: openinfo.nl op basis van RIVM data

Besmettingen (lees: positief geteste personen, dagelijkse rapportage RIVM): het verschil in het cumulatieve aantal bevestigde besmettingen met het Coronavirus per dag ten opzichte van de vorige dag. Neerwaartse correcties van het cumulatieve aantal kunnen een ‘negatieve toename’ op een dag veroorzaken. Het aantal nieuw per dag is het verschil tussen het totaal per dag zoals meest recent bekend, inclusief eventuele correcties. Het aantal positieve tests op een dag zoals dat in de media gemeld wordt is zonder correcties en kan hiervan afwijken. Meest recent verschil: op 10 oktober 2020 zijn er 6.504 positieve tests gemeld, dit wijkt af van het verschil van 6.499 positieve tests tussen de totalen voor Nederland op 10 oktober 2020 en 9 oktober 2020.

Opname (dagelijkse rapportage RIVM): het verschil in het cumulatieve aantal opgenomen patiënten met het Coronavirus per dag ten opzichte van de vorige dag. Neerwaartse correcties van het cumulatieve aantal kunnen een ‘negatieve toename’ op een dag veroorzaken. Het aantal nieuw per dag is het verschil tussen het totaal per dag zoals meest recent bekend, inclusief eventuele correcties. Het aantal ziekenhuisopnames op een dag zoals dat in de media gemeld wordt is zonder correcties en kan hiervan afwijken. Meest recent verschil: op 10 oktober 2020 zijn er 51 ziekenhuisopnames gemeld, dit wijkt af van het verschil van 49 ziekenhuisopnames tussen de totalen voor 10 oktober 2020 en 9 oktober 2020.

Sterfte (dagelijkse rapportage RIVM): het verschil in het cumulatieve aantal overleden patiënten met het Coronavirus per dag ten opzichte van de vorige dag. Neerwaartse correcties van het cumulatieve aantal kunnen een ‘negatieve toename’ op een dag veroorzaken. Het aantal nieuw per dag is het verschil tussen het totaal per dag zoals meest recent bekend, inclusief eventuele correcties. Het aantal overledenen op een dag zoals dat in de media gemeld wordt is zonder correcties en kan hiervan afwijken. Meest recent verschil: op 10 oktober 2020 zijn er 24 overledenen gemeld, dit wijkt af van het verschil van 23 overledenen tussen de totalen voor Nederland op 10 oktober 2020 en 9 oktober 2020.